Per què haig de tornar a sortir al carrer?
Hem treballat molt per arribar fins aquí. Les Diades, amb les nostres manifestacions i els nostres actes, ja són part de la història. Cada cop som més a prop del cim, i ara ens tocar fer l’últim tram. L’1 d’octubre del 2017 vam votar per la República, i a conseqüència d’això, tenim persones de pau tancades a la presó i exiliades.

No és moment de desanimar-se. Ens necessitem ben actius i units per fer efectiva la República catalana. Només amb la força de la gent vam aconseguir posar sobre la taula i a l’agenda dels partits el dret a l’autodeterminació i la independència. Ara, només amb la força de la gent aconseguirem que s’implementi el mandat del referèndum del Primer d’Octubre.
Si l’any passat vam sortir a defensar el referèndum, aquest any hem de sortir a exigir als nostres dirigents polítics que se n’apliqui el resultat. No hi pots faltar!
Com puc aconseguir un lot de l’11S?
El lot de l’11S, a part de la samarreta de la Diada, conté un ventall per protegir-te de les altes temperatures i una motxilla perquè hi puguis ficar tot allò que vulguis portar. Aquest any, la samarreta la tornem a fer a Catalunya, i 6 euros de cada samarreta aniran a campanyes de l’ANC per ajudar a desenvolupar la República catalana.

Pots demanar el lot a http://botiga.assemblea.cat/index.php. També el trobaràs a la seu de l’ANC o a la teva assemblea territorial, on els voluntaris t’ajudaran a triar la talla que necessites.
Per què m’hi he d’inscriure? No hi puc anar per lliure?
És molt important que tots els trams de la Diada s'omplin de participants. I per aquest motiu és imprescindible que tothom que hi vulgui anar s’hi inscrigui a través del formulari de la web. Només així podrem assolir el nostre objectiu: omplir la Diagonal de Barcelona per fer la República catalana.

Si t’hi inscrius, sabràs quins són els trams on encara hi ha places disponibles per omplir, rebràs informació pràctica de com arribar al lloc a temps evitant els embussos i et posarem en contacte amb la gent que et rebrà al tram que hagis escollit. Naturalment no impedirem que la gent baixi al carrer i hi participi, tant si s'havien inscrit com si no --com més serem, millor! 

D'acord amb la Llei de protecció de dades (LOPD), no es poden inscriure a la web de la Diada per la República els menors de 16 anys. Però esperem els somriures i la determinació de tothom!
És obligatori comprar el lot de la Diada per la República?
L’ANC es finança únicament amb les quotes dels seus socis i la venda de productes de l’Assemblea. El material, la comunicació i la logística dels actes que fa arreu del país suposen una despesa molt gran, i una de les principals fonts d’ingressos, que permet a l’ANC continuar amb força la seva tasca, és el lot de l’Onze de Setembre, que consisteix en una samarreta i altres complements. Enguany, 6 euros de cada lot serveixen per finançar directament campanyes per desenvolupar la República catalana.

Evidentment no és obligatori comprar el lot. Tothom és benvingut a la Diada per la República, tant si compra el lot com si no. Però hem de tenir en compte que els estatuts de l'ANC li prohibeixen acceptar cap subvenció per garantir que sempre serà una organització absolutament independent.
Com funcionen les inscripcions?
Per inscriure’t, has d’omplir el formulari, apuntar-te al tram indicat i confirmar la inscripció a través del correu electrònic que rebràs. Has de fer la confirmació per correu abans que passin 24 hores perquè la inscripció sigui vàlida. Si al cap de 24 hores d'omplir el formulari no has rebut el correu, voldrà dir que hi ha hagut algun error. Et demanem que, en aquest cas, tornis a fer la inscripció.
Com podem inscriure’ns per venir en grup?
Pots apuntar fins a cinc persones en un mateix correu per poder venir junts a la Diada per la República. Si sou un grup més nombrós, us haureu d’apuntar per petits grups de cinc, o bé individualment.
Soc una entitat i vull col·laborar en la Diada: què he de fer?
La Diada per la República és una acció de país. Per tant, necessitem tots els catalans, amb tota la seva diversitat i inquietuds, amb la voluntat de construir un país lliure i millor per a tothom. 

La Diada per la República s’omplirà dels continguts, dels anhels i de les lluites del conjunt del país i, per tant, és importantíssim que s'hi vegin representades tantes entitats i col·lectius com sigui possible als trams dels eixos corresponents. Posa’t en contacte amb diadadelsi@assemblea.cat i ajuda’ns a enriquir la Diada per la República!
Puc canviar d’ubicació?
Si vols canviar d’ubicació, t’has de donar de baixa de la inscripció que hagis fet i escollir una nova ubicació. Et demanem que ho facis així, ja que llavors podrem saber en tot moment si tots els trams estan coberts. Els trams que podràs escollir seran funció de la teva procedència per aconseguir la millor distribució possible.
En donar-te de baixa, també estaràs donant de baixa la resta de persones que hagis inscrit en cas que la teva inscripció sigui col·lectiva.
Si m’hi he inscrit per lliure, puc inscriure’m després per anar-hi en grup amb gent del meu municipi?
Només serà vàlida una inscripció. Et demanem que et donis de baixa de la primera i després t’apuntis a la inscripció col·lectiva en la qual participaràs.
A quina hora començarà la Diada per la República?
La Diada per la República començarà a les 17:14 hores. Et recomanem que al matí participis en els actes institucionals o cívics del teu municipi i que després et desplacis cap a la teva ubicació perquè siguis allà a l’hora de dinar.

És fonamental que arribis al teu tram amb força antelació. Et recomanem dinar prop, en un restaurant o bar proper o bé amb el teu menjar, i que després vagis amb calma i prou temps fins al lloc.
Per què he de complir els horaris?
A la Diada per la República hi assistiran moltes persones d’arreu del país, que generaran una circulació de vehicles molt elevada. Per aquest motiu, és clau ser puntuals i escrupolosos amb els horaris per evitar col·lapses i assegurar que tothom és al lloc que li correspon a l’hora adequada.
Tots els llocs són igual d’importants?
Sí. La Diada per la República serà un èxit si aconseguim omplir tots els trams previstos.
S’organitzaran autocars per arribar a la Diada per la República?
Quan t’hi inscriguis, pots posar-te en contacte amb l’assemblea territorial de l’ANC més propera per saber si organitzen un viatge amb autocar. Si no hi hagués prou places, coordina’t amb altres persones que vagin al mateix tram que tu i ompliu al màxim permès els vehicles per no col·lapsar les carreteres.
Què fareu amb les meves dades? Per què he de donar el meu document d'identitat?
Les teves dades es tractaran amb la finalitat de gestionar, coordinar, organitzar i informar sobre els actes que es realitzin l’Onze de Setembre i, en general, activitats organitzades o en què participi l’Assemblea Nacional Catalana. És necessari donar el número de document d'identitat per evitar duplicitats i assegurar d'aquesta manera que cada inscripció respon a una persona física. L’Assemblea és un moviment cívic de base amb un objectiu finalista: la independència. Per tant, un cop aconseguida la independència ens dissoldrem i les bases de dades seran eliminades. Les teves dades no seran mai traspassades a una empresa ni tindran fins mercantils ni partidistes, i en tot moment podràs demanar-ne la rectificació o l'eliminació.
SEGUEIX L'ACTIVITAT DE L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA A LES XARXES SOCIALS