Pels drets i les llibertats del poble català.

Continuem evidenciant que som una nació amb dret a decidir el nostre futur com a poble. Demostrem que l’anhel d’independència del nostre país continua latent. Les aspiracions nacionals segueixen intactes i el moviment es manté compromès, tot i la repressió dels darrers anys. Som el clam d’un país que ve de lluny, reivindicant la nostra memòria històrica, fent homenatge als herois de 1714 com a símbol de la lluita per a la nostra llibertat.

Demostrem la nostra força col·lectiva.

Recuperem l’orgull col·lectiu amb una manifestació multitudinària per enviar un missatge potent a l’Estat, però també en l’àmbit internacional: aquest país no es rendeix perquè les aspiracions del nostre poble segueixen intactes. El nostre gran poder és l’activació de la força de la gent.

Amb la desmobilització, només hi guanya l’Estat espanyol.

La desmobilització ens paralitza i normalitza el maltractament sistemàtic de l’Estat amb Catalunya. D’aquests darrers anys hem après que no hi ha res que faci més por a l’Estat que el compromís de la societat civil amb el projecte independentista.

Denunciem l’espoli fiscal.

Rearmem-nos amb arguments per denunciar un espoli que afecta tots els catalans, siguin independentistes o no. Necessitem gestionar els nostres recursos per poder preservar la terra, disposar de les infraestructures necessàries i garantir el benestar de la ciutadania d’aquest país.

Pressionem la classe política.

Exigim que posin fi a l’agenda purament electoral i autonòmica i que avancin en accions adreçades a recuperar la lluita per la independència.

Les grans mobilitzacions civils han aconseguit, en altres moments de la nostra història recent, que els partits es redrecin i treballin per la independència, una pressió que és necessària després de veure com han canviat les forces al Parlament.

Denunciem la repressió desfermada contra el moviment independentista.

Assistir a la manifestació és una forma de resistència pacífica i un enèrgic rebuig contra la repressió.

El discurs d’odi i la repressió tenen per objectiu dividir-nos i desorientar-nos. Cal que siguem capaços de cohesionar-nos per ser més forts i defensar els nostres drets polítics.

Denunciem el cop d’estat judicial.

El Tribunal Constitucional, el Suprem i les cúpules judicials de l’Estat espanyol actuen en contra dels interessos de Catalunya: usurpen la sobirania del nostre Parlament amb la suspensió de lleis que milloren la vida de la ciutadania, i impedeixen que s’apliqui la llei d’amnistia a càrrecs electes inhabilitats o a l’exili, o a centenars d’activistes que han hagut de fer front a la repressió els darrers anys. No han tingut tants dubtes a l’hora d’amnistiar els policies espanyols investigats per cometre violència policial contra gent pacífica que defensava els seus drets. Un fet que mostra la politització absoluta de les cúpules del Poder Judicial espanyol.

Visualització internacional.

Les mobilitzacions de l’independentisme encara capten l’atenció internacional perquè aquests darrers anys hem fet evident l’existència d’un conflicte polític. Ens cal mantenir el focus internacional en la causa legítima catalana i que es mantingui en l’agenda política internacional.

Defensem la nostra nació.

La Diada és una gran ocasió per demostrar l’estima i la defensa de la llengua, la cultura i els símbols del nostre país. Quan una nació no disposa d’un Estat, la consciència nacional de la societat civil és imprescindible per enfortir allò que ens identifica com a poble. Hem de fer front als intents continuats d’espanyolitzar-nos. Només amb les eines d’un estat podrem garantir la supervivència de la llengua i la cultura catalanes.

Per la memòria, el present, però sobretot pel futur.

Si no caiem en el parany de la normalització al qual ens vol sotmetre l’Estat espanyol, si evidenciem el preu que els catalans paguem per pertànyer a Espanya i lluitem fermament per la independència, retrem homenatge, d’una banda, als qui abans que nosaltres han lluitat pels nostres drets i llibertats i, d’altra banda, contribuirem al futur del nostre poble perquè les futures generacions tinguin millors oportunitats i perquè tots plegats visquem en un país més digne. Per la justícia, pel país, pel futur.

FEM MÉS CURT EL CAMÍ!

Les grans mobilitzacions ens van fer avançar molt durant la dècada passada. Cal que els independentistes tornem als carrers plegats, sense renunciar a res. Cal una demostració més de força i unitat.

La força de la gent ho pot canviar tot. Aquest és el nostre gran poder.
Mobilitzem-nos per fer més curt el camí cap a la independència!