Marxa de Vinaròs a La Ràpita

La marxa sortirà a les 2 de la tarda de la plaça Parroquial de Vinaròs i anirà via Alcanar a Sant Carles de la Ràpita. Són uns 21 km.

L’arribada a la Ràpita està prevista a les 9 del vespre.

Els cotxes es podran estacionar gratuïtament al Parc de Garbí, de manera que en acabar l’acte cadascú el podrà agafar per marxar.

Hi haurà busos llançadora que desplaçaran els caminants des de la Ràpita fins a Vinaròs des de les 11:00 fins a les 13:00, però és obligatori fer la inscripció prèvia.

Inscriu-t'hi

FAQs

Totes tenen lloc el dissabte 2 d’octubre, emmarcades en un cap de setmana de lluita entre l’1 i el 3 d’octubre, per rememorar i reivindicar el referèndum del Primer d’Octubre i la vaga general del 3 d’octubre del 2017.

Es fan tres marxes als Països Catalans: al nord, a ponent i al centre.

  • Marxa Nord (14 km): Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter, Girona, Vilablareix i Aiguaviva
  • Marxa Ponent (27 km): Fraga, Alcarràs i Lleida
  • Marxa Centre (21 km): Vinaròs, Alcanar i la Ràpita

No és absolutament necessari, però és molt recomanable perquè les inscripcions facilitaran molt el redimensionament de logística i dels serveis.

Inscripcions a:

o http://ja.cat/marxanord

o http://ja.cat/marxaponent

o http://ja.cat/marxacentre

Si, a cada marxa hi ha un servei d’autocars per facilitar la logística personal: aquests serveis s’han de reservar prèviament als formularis d’inscripció. Cal tenir present que qui no reservi prèviament plaça als autocars no podrà utilitzar aquest servei.

  • Marxa Nord: busos de retorn des d’Aiguaviva fins a Girona i Sant Julià de Ramis
  • Marxa de Ponent: busos des de Lleida fins a Fraga, fins a Alcarràs i fins al Jardiland, perquè et puguis incorporar a la marxa on tu desitgis. També hi ha busos per tornar.
  • Marxa Centre: busos llançadora per desplaçar els caminants de la Ràpita a Vinaròs des de les 11 fins a les 13 h (els cotxes es poden estacionar gratuïtament al Parc de Garbí, de manera que en acabar l’acte cadascú el podrà agafar per marxar)

No cal: tot i que les distàncies previstes són força assequibles, cadascú es pot plantejar afegir-se a la marxa (i abandonar-la) segons li convingui més. Per exemple, a la Marxa Nord la gent que viu a Girona es pot plantejar afegir-s’hi quan la marxa travessi la ciutat i arribar fins al final a Aiguaviva.

Les marxes es fan amb l’objectiu de commemorar i celebrar la victòria de l’1 d’Octubre sobre l’Estat espanyol, denunciar una vegada més la brutal repressió que aquell dia mateix i des d’aleshores hem patit, i emplaçar-nos plegats a continuar lluitant per guanyar la independència. A més, volem que arribin arreu dels Països Catalans: per això una marxa surt del País Valencià, l’altra de la Franja i una altra entronca amb l’entrada el dia abans des de la Catalunya Nord.

No es necessita pràcticament res: fer la inscripció prèvia (millor, però no indispensable), ganes de caminar, portar calçat i roba adequada. I si pot ser, estelada, domàs i samarreta de l’11S d’enguany (“Lluitem i guanyem la independència”).

Sí, en cada marxa hi haurà punts d’avituallament distribuïts al llarg del recorregut (aigua, fruita, fruita seca…). Tot i això, no descarteu portar-vos alguna cosa per beure i menjar.

  • Reivindicar el referèndum del Primer d’Octubre com una victòria col·lectiva contra l’Estat espanyol.
  • Reconèixer el paper dels Països Catalans, i en particular de la Catalunya Nord, que va permetre l’adquisició i repartiment de les urnes.
  • Reconèixer tots els indrets del país que van aguantar els atacs de la policia espanyola i la guàrdia civil més enllà del que estava previst.
  • Homenatjar els represaliats per l’1-O i per totes les mobilitzacions posteriors.

Cada marxa finalitza amb un acte polític (menys d’una hora de durada) amb intervencions de les entitats que donen suport a la mobilització, de represaliats… També hi haurà alguna intervenció musical i projecció de vídeos històrics de l’1 i el 3 d’octubre de 2017.

Les diferents territorials de país organitzaran autocars per portar-vos fins a l’inici i per recollir-vos després al final. Estigues atent a les informacions de la teva assemblea territorial més propera.

Pots anar-hi amb cotxe particular: en aquest cas, procura (per sostenibilitat) d’optimitzar les places i compartir el vehicle amb altra gent. El podràs deixar als aparcaments indicats a cada marxa, però no t’oblidis de reservar plaça l’autocar per poder recollir el teu vehicle sense problemes.

I recorda que, si vius en un dels pobles que travessa la marxa, t’hi pots afegir. Pensa però en la logística personal de retorn (reserva d’autocar, companys, familiars o amics…).