Marxa de Sant Julià de Ramis a Aiguaviva

La marxa sortirà a les 8 del matí del Pavelló de Sant Julià de Ramis, passarà per Sarrià de Ter, Girona i Vilablareix per arribar a Aiguaviva. Són uns 14 km.

L’arribada a Girona està prevista a les 9 de matí.

L’arribada prevista a Aiguaviva abans de la una del migdia.

Per les persones que volen tornar d’Aiguaviva a Girona i/o Sant Julià de Ramis hi ha preparat un autocar, però és obligatori fer la inscripció prèvia.

Inscriu-t'hi

FAQs

Quin dia són les marxes a peu?

Totes tenen lloc el dissabte 2 d’octubre, emmarcades en un cap de setmana de lluita entre l’1 i el 3 d’octubre, per rememorar i reivindicar el referèndum del Primer d’Octubre i la vaga general del 3 d’octubre del 2017.

Quantes marxes es fan?

Es fan tres marxes als Països Catalans: al nord, a ponent i al centre.

Quins són els recorreguts i les distàncies?
  • Marxa Nord (14 km): Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter, Girona, Vilablareix i Aiguaviva
  • Marxa Ponent (27 km): Fraga, Alcarràs i Lleida
  • Marxa Centre (21 km): Vinaròs, Alcanar i la Ràpita
Cal inscriure-s’hi?

No és absolutament necessari, però és molt recomanable perquè les inscripcions facilitaran molt el redimensionament de logística i dels serveis.

Inscripcions a:

o http://ja.cat/marxanord

o http://ja.cat/marxaponent

o http://ja.cat/marxacentre

Hi ha transport per facilitar el desplaçament fins a l'inici o el retorn a l'origen?

Si, a cada marxa hi ha un servei d’autocars per facilitar la logística personal: aquests serveis s’han de reservar prèviament als formularis d’inscripció. Cal tenir present que qui no reservi prèviament plaça als autocars no podrà utilitzar aquest servei.

  • Marxa Nord: busos de retorn des d’Aiguaviva fins a Girona i Sant Julià de Ramis
  • Marxa de Ponent: busos des de Lleida fins a Fraga, fins a Alcarràs i fins al Jardiland, perquè et puguis incorporar a la marxa on tu desitgis. També hi ha busos per tornar.
  • Marxa Centre: busos llançadora per desplaçar els caminants de la Ràpita a Vinaròs des de les 11 fins a les 13 h (els cotxes es poden estacionar gratuïtament al Parc de Garbí, de manera que en acabar l’acte cadascú el podrà agafar per marxar)
Cal fer íntegrament el recorregut?

No cal: tot i que les distàncies previstes són força assequibles, cadascú es pot plantejar afegir-se a la marxa (i abandonar-la) segons li convingui més. Per exemple, a la Marxa Nord la gent que viu a Girona es pot plantejar afegir-s’hi quan la marxa travessi la ciutat i arribar fins al final a Aiguaviva.

Per què es fan?

Les marxes es fan amb l’objectiu de commemorar i celebrar la victòria de l’1 d’Octubre sobre l’Estat espanyol, denunciar una vegada més la brutal repressió que aquell dia mateix i des d’aleshores hem patit, i emplaçar-nos plegats a continuar lluitant per guanyar la independència. A més, volem que arribin arreu dels Països Catalans: per això una marxa surt del País Valencià, l’altra de la Franja i una altra entronca amb l’entrada el dia abans des de la Catalunya Nord.

Què es necessita per participar-hi?

No es necessita pràcticament res: fer la inscripció prèvia (millor, però no indispensable), ganes de caminar, portar calçat i roba adequada. I si pot ser, estelada, domàs i samarreta de l’11S d’enguany (“Lluitem i guanyem la independència”).

Hi haurà servei d'avituallament al llarg del recorregut?

Sí, en cada marxa hi haurà punts d’avituallament distribuïts al llarg del recorregut (aigua, fruita, fruita seca…). Tot i això, no descarteu portar-vos alguna cosa per beure i menjar.

Quins són els objectius de les marxes?
  • Reivindicar el referèndum del Primer d’Octubre com una victòria col·lectiva contra l’Estat espanyol.
  • Reconèixer el paper dels Països Catalans, i en particular de la Catalunya Nord, que va permetre l’adquisició i repartiment de les urnes.
  • Reconèixer tots els indrets del país que van aguantar els atacs de la policia espanyola i la guàrdia civil més enllà del que estava previst.
  • Homenatjar els represaliats per l’1-O i per totes les mobilitzacions posteriors.
Com finalitza cada marxa?

Cada marxa finalitza amb un acte polític (menys d’una hora de durada) amb intervencions de les entitats que donen suport a la mobilització, de represaliats… També hi haurà alguna intervenció musical i projecció de vídeos històrics de l’1 i el 3 d’octubre de 2017.

Com ens podem desplaçar fins a l'origen de les marxes?

Les diferents territorials de país organitzaran autocars per portar-vos fins a l’inici i per recollir-vos després al final. Estigues atent a les informacions de la teva assemblea territorial més propera.

Pots anar-hi amb cotxe particular: en aquest cas, procura (per sostenibilitat) d’optimitzar les places i compartir el vehicle amb altra gent. El podràs deixar als aparcaments indicats a cada marxa, però no t’oblidis de reservar plaça l’autocar per poder recollir el teu vehicle sense problemes.

I recorda que, si vius en un dels pobles que travessa la marxa, t’hi pots afegir. Pensa però en la logística personal de retorn (reserva d’autocar, companys, familiars o amics…).